Middag keuze sessies

Plenair

Ontvangst

Plenair
09:30 - 09:45

Opening door dagvoorzitter

Hadassah de Boer

dagvoorzitter

Plenair
09:45 - 10:05

Gebiedsgericht transformeren en de toekomstige opgave voor Rotterdam

Rotterdam bruist, in verschillende gebieden is transfomatie al duidelijk te zien. De gebiedsstrategiën gaan dit proces nog meer richting geven Jos Melchers gaat het onder ander hebben over profilering van kantoorgebieden, functie mixen, winkelconcentratiegebieden en het belang en voorbeelden van goede plintinvulling.

Jos Melchers

directeur gebiedsontwikkeling

Plenair
10:05 - 10:25

Toekomst transformatie: leefbare stad

“Rotterdam groeit en heeft succes. Welke transformaties zijn nodig om ervoor te zorgen dat Rotterdam ook een leefbare stad blijft ondanks de snelle verdichting?”

Nathalie de Vries

Professor Nathalie de Vries Ir. FRIBA ( Appingedam, The Netherlands, 1965) is an architect, urban planner, and one of the three founding partners of MVRDV. De Vries has taught at many esteemed academic institutions, including Harvard's Graduate School of Design, and currently holds a chair in architecture at the Kunstakademie Düsseldorf. In addition to her professional and academic work, de Vries is the President of the Royal Insitute of Dutch Architects (BNA), representing the interests of Dutch architects and lobbying on their behalf.

Plenair
10:55 - 11:30

Discussie

Onderleiding van Thomas, een pittige discussie over gebiedsgericht transformeren.

Jan Bruil

Bouwinvest

Leonie Melchers

Gemeente Rotterdam

Robert Winkel

architect - directeur Mei-Arch

Thomas van Belzen

Thomas van Belzen (1977) is chef onderzoek, politiek verslaggever en presentator van het Cobouw Café. Hij krijgt graag de onderste steen boven.

Plenair
11:30 - 12:00

Successen Transformatie Rotterdam en de verstedelijkingsopgave voor Rotterdam

Robert Simons gaat het hebben over stedelijk behaalde resultaten en uitdagingen voor de toekomst die voortkomen uit de verstedelijkingsopgave. Met voorbeelden van transformatie die goed zijn voor de hele stad en een meer waarde zijn voor de maatschappelijk en economische ontwikkeling

Robert Simons

wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie - ‎Gemeente Rotterdam

Plenair

Lunch

Plenair

Snackbreak en wisseltijd

Plenair
16:30 - 17:00

Shift Happens 2030

Ruud Veltenaar

is filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar en sociaal bewogen investeerder. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact ons leven en werk. Ruud behoort met een gemiddelde score van 9,1 tot de best beoordeelde sprekers in de markt en de inhoudelijke reacties en commenteren zijn louter positief.

Plenair

Borrel

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.