Middag keuze sessies

Robert Platje
Robin Dijkgraaf
Roderik Mackay
Sessies ronde 1
13:00 - 14:30

Feyenoordcity

Wilco Verhagen

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30

Financiering duurzame transformatie

In een uur tijd neemt Maarten je mee in de aanpak van de financiering van duurzame transformatie en de diverse (on)mogelijkheden.

Maarten Donkers

hoofd kennis & sturing Rabo Real Estate Finance

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30
14:45 - 16:15

Rotterdam Central District excursie – duur 2 sessie rondes

Bouw ambities in een gebied met veel bestaande leegstand

Tijdens de transformatiewandeling lopen we letterlijk door de alternatieve programmering van het huidige Rotterdam Central District, dwarsdoor Roodkapje (hamburgers & kunst), Herman (popmuziek), BAR (Leftfield Clubbing) en de Luchtsingel (ZUS) kruisen wij het complete Schiekadeblok, van de Delftseplein tot aan de Schiekade ( of vice versa).

Locatie: Delftse Poort – wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfspanden/torens die ontworpen zijn voor een enkelvoudige eigenaar in een tijd dat werken nog niet flexibel was (Verbeelding).

Locatie: Lijnbaan – reconstructie op het 'workshop proces' hoe stakeholders van de Lijnbaan o.l.v. Pieter Kuster gezamenlijk tot een nieuwe aanpak kwamen om verloedering en toekomstige leegstand voor te zijn (Methodiek).

Locatie: Weenagebouw – laat je inspireren door Wicked Grounds om binnen hun visie een plek van een nieuwe dynamiek te voorzien (Invulling).

Locatie: Hofplein 19 – uitleg over de huidige (fysieke) transformatie van een jaren zestig icoon tot een zieltogend gebouw naar een nieuw kantorengebouw (Uitvoering).

Eindlocatie: OMI o.l.v. Chris Luth; samenvatting en terugkoppeling van deze transformatiewandeling.

Chris Luth (moderator)

is internationaal architectonisch en stedelijk curator, moderator, docent en adviseur. Hij heeft jarenlang wereldwijd debatten en workshop voor het Nederlands Architectuurinstituut georganiseerd en doceert op dit moment Academische Vaardigheden aan de TU Delft en Ontwerpmethodiek aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Erik Gude (conceptontwikkelaar)

reeds 30 jaar ervaring in de transformatie van bestaande gebouwen en een fors aantal ambitieuze en aantoonbare succesvolle projecten (bv (herontwikkeling Van Nelle Fabriek). Op een geheel eigen wijze benadert hij elke probleemstelling met een frisse en onconventionele aanpak en produceert voor diverse opdrachtgevers de meest optimale oplossing voor de toekomst. Locatie: Delftse Poort – wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfspanden/torens die ontworpen zijn voor een enkelvoudige eigenaar in een tijd dat werken nog niet flexibel was (Verbeelding).

Gerwin Peters (eigenaar Wicked Grounds):

oprichter van Wicked Grounds, hiermee hosten zij corporate event ruimtes in Amsterdam en Rotterdam met een bijzondere beleving voor meetings, workshops en andere zakelijke events. Plekken in de stad waar je je even weg waant van de alledaagse afleidingen, waar je je laat inspireren door inrichting, service en energie. Ruimtes waar de creativiteit floreert en barrières worden doorbroken. Locatie: Weenagebouw – laat je inspireren door Wicked Grounds om binnen hun visie een plek van een nieuwe dynamiek te voorzien (Invulling).

Oresti Sarafopoulos (architect bij OZ Architects)

projectarchitect bij de renovatie van Hofplein 19, het voormalige Shellgebouw aan het Hofplein. Locatie: Hofplein 19 – uitleg over de huidige (fysieke) transformatie van een jaren zestig icoon tot een zieltogend gebouw naar een nieuw kantorengebouw (Uitvoering).

Pieter Kuster (eigenaar Perkplekcity/OMI):

organiseert en coördineert uiteenlopende stedelijke activiteiten met Architectuurjaar Rotterdam 2007 en architectuurfestival ZigZagCity als hoogtepunten. Daarnaast ontwikkelde hij jarenlang als conceptionist voor Concire ontwikkeltrajecten voor projectontwikkeling in kleinschalige gebieden en/of regio’s. Locatie: Lijnbaan – reconstructie op het 'workshop proces' hoe stakeholders van de Lijnbaan o.l.v. Pieter Kuster gezamenlijk tot een nieuwe aanpak kwamen om verloedering en toekomstige leegstand voor te zijn (Methodiek).

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30
14:45 - 16:15

Route du Nord: excursie duur 2 sessie rondes

Naar onder andere Zwaanshals, Zaagmolenkade - case transformatiegebied

Paul Elleswijk

Havensteder

Sessies ronde 1
14:45 - 16:15

Stad met kansen - Lancering kansenkaart kantoren

  • Hilde Remøyt: Kantorenmarkt Rotterdam: Leegstand en kansen
  • Simone Huijsmanst: Een ontwikkelstrategie voor herontwikkeling van monofunctionele kantoorgebieden naar levendige mixed-use stadswijken
  • Britt van der Zandt: Het aantrekken en behouden van gebruikers in stedelijke innovatiedistricten - een advies voor de Merwe-Vierhavens
  • Ivan Avdić Team: From office vacancy to sustainable housing: team from TU Delft is looking for collaborators

Britt van der Zandt

student vastgoedmanagement, TU Delft

Hilde Remøy

Universitair hoofddocent vastgoedmanagement, TU Delft

Ivan Avdić

TU Delft Solar Decathlon Team

Simone Huijsmans

student vastgoedmanagement, TU Delft

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30

Trots op de stad - succescases

  • Studentenhuisvesting stadhuisplein
  • Gevangenis aan de Noordsingel tot Tuin van Noord
  • Fenixlofts
Robert Platje

Robert Platje

Robert is sinds 2000 werkzaam bij Mei als projectmanager en bouwtechnoloog. Robert is Breeam-NL expert Dutch Green Building Council en commissielid U- bouw, details SBR. Hij deelt graag zijn kennis op het gebied van bouwtechnologie. Om die reden is hij ook gastdocent en visiting critic bij de TU Delft en docent bouwtechnisch ontwerpen utiliteitsbouw bij SBR / Bouwen met Staal.

Robin Dijkgraaf

Robin Dijkgraaf

directeur HD Groep en ontwikkelaar Tuin van Noord Als algemeen directeur van HD Groep streef ik naar een team van ondernemende collega's die excelleren in hun vakgebied. Gezamenlijk willen wij onze partners en opdrachtgevers van dienst zijn om zo veel mogelijk waarde te creëren op locaties met een uitdaging. Met eigen architecten, ontwikkelaars, projectmanagers, directievoerders en onze partners zoeken wij naar de beste oplossing. Dit kan zowel nieuwbouw als transformatie zijn. Waarde is niet enkel een maximale transactieprijs, maar duurzaamheid, lange termijn rendement, efficiënte exploitaties en zelfs toegevoegde waarde voor de directe omgeving zijn hierbij van belang.

Roderik Mackay

Roderik Mackay

Roderik Mackay is medio 2015 in samenwerking met Egeria, Egeria Real Estate Development (ERED) gestart. Voor zijn start bij ERED was Roderik werkzaam voor investeringsmaatschappij Pinnacle, waar hij verantwoordelijk was voor de acquisitie en dispositie van de ontwikkelportefeuille met transformatieprojecten. Daarvoor was Roderik vanaf 2008 verantwoordelijk voor de herontwikkelingsactiviteiten binnen Koninklijke BAM Groep. Roderik startte zijn carrière op de centrale concept- en projectontwikkeling afdeling van Koninklijke BAM Groep. Roderik heeft zijn Master (ir.) titel behaald aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft, afstudeerrichting Real Estate & Housing. Daarnaast behaalde Roderik de MSc. MRE-titel aan de Amsterdam School of Real Estate. Roderik is samen met Jasper Mandigers verantwoordelijk voor het dagelijks management van ERED en de aan- en verkoop van projecten.

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30
14:45 - 16:15

Winkelsafari - een fietsexcursie duur 2 sessie rondes

Een fietsexcursie langs 5 getransformeerde winkelpanden in Noord
Verzorgd door Maarten Makelaardij

Sessies ronde 1
13:00 - 14:30
14:45 - 16:15

Zomerhofkwartier - duur 2 sessie rondes

Met de slow-urbanism aanpak is Havensteder in 2009 begonnen met de eerste fase van de transformatie van het Zomerhofkwartier. Nu, bijna tien jaar later, wordt er hard gewerkt aan de tweede fase van de transformatie. Hierbij wordt op basis van de genius loci, de geest van de plek, gewerkt aan het creëren van een stevig stuk stad waar wonen-werken en ondernemen hand in hand gaan. De afgelopen maanden hebben de gemeente Rotterdam, Havensteder en ZOHO Citizens gewerkt aan het voorbereiden van een verkooptraject in dialoog met de markt. Tijdens de ZOHO safari zal ZOHO Citizens vertellen over de ZOHO principes en zal Fakton een doorkijk geven richting de aanstaande verkoop.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.